V naší brněnské laboratoři umíme odkrýt tajemství vašich genů

Datum publikace: 4.10.2023

Co na genetice zkoumáme a co umíme zjistit


Naše laboratoře jsou reprezentovány hned několika odbornostmi. Jak už víte, patří mezi ně samozřejmě biochemie, hematologie, mikrobiologie, imunologie, alergologie, cytologie, patologie, ale máme také plně vybavené oddělení genetiky.
Je to právě genetika,  která dokáže odhalit predispozice nejen rakoviny, ale i další dědičná onemocnění. Odpovídá na otázky otcovství, odhaluje intolerance na potraviny, díky ní můžeme identifikovat jednotlivé osoby a mnoho dalšího.
Jsme rádi, že i tento obor je součástí portfolia Unilabs a zaštiťuje jej skvělý tým Mgr. Jana Ištvánka, Ph.D.
 Tym-genetika-(360-x-260-px)-(1).png

Genetická laboratoř nám umožňuje provádět pokročilé analýzy DNA z biologického materiálu. Oddělení genetiky je schopno na základě nalezených variant v DNA diagnostikovat genetické poruchy nebo zkoumat rodinné příbuzenské vztahy. S naším týmem zkušených genetiků a moderním vybavením jsme připraveni poskytovat našim klientům širokou nabídku laboratorních vyšetření. 
1695712875655.jpg

Jak to na genetice vypadá?

Naše laboratoře jsou vybaveny nejenom špičkovým zařízením, ale také disponují vzdělaným a specializovaným týmem expertů v oblasti genetiky. Tým našich genetiků je složen z odborníků s bohatými zkušenostmi, což nám umožňuje poskytovat kvalitní služby a dosahovat vynikajících výsledků ve svém oboru. 
 
Oddělení lékařské a forenzní genetiky nabízí širokou škálu vyšetření a analýz.
Mezi ty klíčové patří:
 

Diagnostika genetických onemocnění

Provádíme testy a analýzy DNA k diagnostice genetických onemocnění, jako jsou dědičné genetické poruchy, genetické predispozice k potravinovým intolerancím, genetické predispozice k nádorovým onemocněním a dalším geneticky podmíněným nemocem. 

 
Genetické testování pro potřeby personalizované léčby

Kromě jiného provádíme testy, které mohou identifikovat genetické varianty, které ovlivňují reakci na léky a mohou pomoci lékařům přizpůsobit léčbu konkrétnímu pacientovi. 
 
Do portfolia patří i forenzní genetika, která je klíčovým nástrojem pro identifikaci osob na základě DNA a umožňuje např. určení otcovství a příbuzenských vztahů.

Naše genetická laboratoř sídlí v Brně, kde vyšetřujeme vzorky nejen z nemocnic, ale i od specialistů a klinik ze všech koutů České republiky.